Även kubanska filmer på Latino Filmfestival i Stockholm

Stockholm Latino Filmfestival

25-26-27-28 oktober 2004

För andra året i rad går Stockholm Latino Filmfestival av stapeln.
Vi kommer under fyra dagar att visa 9 filmer (och 12 visningar) på Cine Zita.

Filmerna är regisserade av en ny generation såväl unga,
talangfulla filmskapare som välkända berömda regissörer från Latinamerika.

Filmerna har spanska som originalspråk och är textade till engelska.

Vi kommer att få se riktiga kvalitetsfilmer från Mexico, Chile, Ecuador, Argentina och Kuba.

Kom och upplev en färgstark, fantastisk resa genom Latinamerika!

 

Biljettbokningen sker via Zita direkt, Birger Jarlsgatan 37 (08 23 20 20)

eller boka via nätet www.zita.se

Biljetterna kostar 60:-

Rabatterade priser: 2 filmer för 100:-

och hela festivalen för endast 500:- 

Comentarios

OCUPAN LIBRO ENTERRADOS VIVOS EN PRISIÓN EN CUBA
[10-04-2008]

  La Dama de Blanco Laura Pollán Toledo, hablándole a los invitados durante la presentación en La Habana del libro Enterrados Vivos, en ocasión del Quinto Aniversario de la Primavera Negra de Cuba. La Habana, 10 de abril de 2008.- El libro de testimonio Enterrados Vivos, escrito en prisión por el periodista independiente cubano Héctor Maseda Gutiérrez, le fue ocupado al prisionero político y de conciencia Leonel Grave de Peralta, por las autoridades de la Prisión Canaleta, en la provincia cubana de Ciego de Ávila, confirmó este periodista.
"Kärlek bortom kampen för frihet"
[05-04-2005]

På anslagstavlan sitter en bild av när Hector och Gisela dansar i sitt vardagsrum. Den togs på Kuba i januari 2003 när Hector hade två månader kvar i relativ frihet. Jag satte upp den efter arresteringsvågen av demokratiaktivister i mars 2003 för att den är så romantisk.
Kvinnornas Värdiga Kyrkvandring Provocerar Diktaturen
[02-04-2005]

Miami Herald berättar om påskdagens demonstration i Havanna. Ett 30-tal kvinnor i vitt med varsin orangefärgad blomma i handen kom ut från kyrkan efter gudstjänsten. De vandrade längs en av stadens gator, som de gjort söndag efter söndag i två år. Lugnt och värdigt, utan att mötas av något motstånd. Så brukar det vara. Undantaget kom på palmsöndagen. Då möttes de av hetsiga motdemonstranter, en regimtrogen - och förmodligen regimorganiserad - mobb som smädade samvetsfångarnas fruar och ropade "Leve Castro".
Oklart om Svenskt Stöd för Demokratimöte på Kuba
[02-04-2005]

Ett stort möte för ett demokratiskt Kuba planeras på ön den 20 maj. Flera av arrangörerna har redan hotats. För att öka chansen för att mötet ska kunna äga rum söker kubanerna nu stöd i utlandet, men Sveriges regering har ännu inte fattat något beslut i frågan.
Suscripciones a Misceláneas de Cuba
Edición electrónica
Suscríbase para adquirir la revista
Colaboraciones
Envíe colaboraciones digitales a: colaborar@miscelaneasdecuba.net
Misceláneas de Cuba autoriza la reproducción de los textos aparecidos en su página digital y su revista impresa siempre y cuando se les indiquen como fuente.
Misceláneas de Cuba no comparte necesaria-mente las ideas vertidas en los artículos firmados, las cuales son responsabilidad de sus respectivos autores. La línea editorial de esta publicación quedó recogida en el artículo de fondo de su edición fundacional Pasando Revista a las Razones de la Revista.